Historien bakom Håstensgrillen och Rockers Pub

The hot dog story

1996 tog min Mor Sabina Nilsson över ett litet 20kvm gatukök på Håsten, detta blev uppstarten till vad som nu 23 år senare är känt för Håstensgrillens Rockers Pub.Under företagets första 7 år, arbetade min Mor själv utan anställda, vi hjälptes åt som en familj för att ha den lilla grillen igång, det var tuffa tider med mycket stress och upp ner gångar, de flesta av dessa år arbetade min Mor 7 dagar i veckan 10-12 timmars pass för att ha igång grillen.

2003 blev Mor svårt sjuk och kunde inte fortsätta driva grillen, då tog jag Darek Nilsson över och fortsatte att utveckla företaget. Grundstenen i företaget har alltid varit att testa nya maträtter, Stora portioner, service, kreativitet, nya sätt att marknadsföra sig, att enkelt sticka ut och vara annorlunda. Vi ville erbjuda den där extra upplevelsen.

2004 I ett av många familjemöten om företaget, dök idén upp mellan mig och min Mor om att göra en reklambil till företaget, på en servett i köket ritade vi upp en pytteliten bil med en enormt stor korv med bröd klistrad på taket. Korvbilen blev till.

2005 När korvbilen rullade ut på Varbergs gator blev det en snabb och omedelbar snackis, barn blev helt fascinerade av den lilla illgröna bilen och det var barnen i Varberg som gav namnet Korvbilen åt bilen, vuxna skrattade högt och bilen blev en super succé, Reklamen lyckades och ännu mer människor fick smaka på vår goda mat med enorma portioner.

2006 Allt Eftersom åren gick började nya idéer växa fram, våra stora portioner började få egna namn, först ut var Big Monster Burgaren som var till en början en 150g hamburgare med sjukt mycket bacon och ost. Allt eftersom byggdes konceptet på med allt möjligt som fick namnen Big Monster och Big Monster konceptet uppfanns, en annan klassiker blev även Håstens Special och Raggarmenyn.

2009 Plan 1 - För att kunna göra de investeringar vi planerat, lyckades jag förhandla fram att köpa loss marken den lilla 20kvm grillen var byggd på.

2010 Plan 2 - Påbörjades, tillbyggnationen av Håstensgrillens Diner, som nu fick sittplatser inuti, mot slutet av 2010 var byggnationen färdig och invigd, det blev ännu ett lyft för den nu lite större grillen

2012 Plan 3 - Påbörjade vi den sista av våra långt planerade planer på utvecklingen av Håstensgrillen. Rockers Pub Diner började byggas. korvbilen får under denna period en storebror, reklambilen Hummer H3 som blir Rock&Roll mobilen

2013 sommaren 2013 inviger vi vår Plan 3 och blir Håstensgrillens Rockers Pub, en unik fast food - Diner – Pub - Pizza och Steak Restaurang i Halland med fullständiga rättigheter.

2016 Intar vi en GRÖN STRATEGI.

♻️Vi säljer av reklambilen Hummern H3 och köper in en Tesla (ROCKERS BILEN).

♻️Vi byter ut alla lampor i företaget mot led.

♻️Pizzaugnens ventilation börjar fungera även som en värmekälla under vintrarna, där vi utnyttjar spillvärmen.

♻️Beslut tas att försöka hitta och köpa så mycket som är möjligt av ekologisk, närodlad, Svenskmat.

♻️Maten som blir över pågrund av vår fortsatta Big Monster koncept blir nu till biogas och vi arbetar hårdare med att kunder tar med sig mat som är minst lika god dagen efter.

♻️ Frytyroljan börjar få ett nytt liv efter den gjort sitt på restaurangen och lämnas för att omtillverkas till bränsle.

♻️Korvbilen börjar totalrenoveras för att 2017 inta Varbergs gator igen.

Genom enormt hårt arbete har vi lyckats att med tomma händer och en 20 kvm litet gatukök utvecklas till en av de största Diners med egen byggnad i Staden.

Varmt välkomna till vår familjerestaurang

Darek Nilsson med familj och personal