Vi är stolta över vår historia som fyller 27år 2022 🤷‍♂️ tiden rinner iväg ⏳ snabbt
Historien bakom Håstensgrillen Rocker´s Pub
The hot dog story
1995 tog min Mor Sabina Nilsson över ett litet 20kvm gatukök på Håsten, detta blev uppstarten till vad som nu 26 år senare är känt för Håstensgrillens Rocker´s Pub. Under företagets första 7 år, arbetade min Mor själv utan anställda, vi hjälptes åt som familj för att ha den lilla grillen igång, det var tuffa tider med mycket stress och upp nergångar, de flesta av dessa år arbetade min Mor 7 dagar i veckan 10-12 timmars pass för att ha igång grillen.
2003 blev Mor svårt sjuk och kunde inte fortsätta driva grillen, då tog jag Darek Nilsson över och fortsatte att utveckla företaget. Grundstenen i företaget har alltid varit att testa nya maträtter, Stora portioner, service, kreativitet, nya sätt att marknadsföra sig, nya sätt att erbjuda en rolig stund och glädje till kunderna, att helt enkelt sticka ut och vara annorlunda. Vi ville erbjuda den där extra upplevelsen som man aldrig glömmer
2004 Nya Idéer
I ett av många familjemöten om företaget, dök idén upp mellan mig och min Mor om att göra en reklambil till företaget, på en servett i köket ritade vi upp en pytteliten bil med en enormt stor korv med bröd klistrad på taket. Korvbilen blev till.
2005 Korvbilen
När korvbilen rullade ut på Varbergs gator blev det en snabb och omedelbar snackis, barn blev helt fascinerade av den lilla illgröna bilen och det var barnen i Varberg som gav namnet Korvbilen åt bilen, vuxna skrattade högt och bilen blev en super succé, Reklamen lyckades och ännu mer människor fick smaka på vår goda mat med enorma portioner.
2006 Big Monster
Allt eftersom åren gick började nya idéer växa fram, våra stora portioner började få egna namn, först ut var Big Monster Burgaren som var till en början en 150g hamburgare med sjukt mycket bacon och ost. Allt eftersom byggdes konceptet på med allt möjligt som fick namnen Big Monster och Big Monster konceptet uppfanns, en annan klassiker blev även Håstens Special som nu heter Raggarmenyn.
2009 Plan 1
För att kunna göra de investeringar vi planerat, lyckades jag förhandla fram att köpa loss marken den lilla 20kvm grillen var byggd på, detta resulterade i att mestadel utav vår egna investeringsbudget gick till markköpet
2010 Plan 2
- Påbörjades, tillbyggnationen av Håstensgrillens Diner, som nu fick sittplatser inuti, mot slutet av 2010 var byggnationen färdig och invigd, det blev ännu ett lyft för den nu lite större grillen
2012 Plan 3
- Påbörjade vi den sista av våra långt planerade planer på utvecklingen av Håstensgrillen. Rockers Pub Diner började byggas. korvbilen får under denna period en storebror, reklambilen Hummer H3 som blir Rock´n´Roll bilen.
2013 Plan 3
sommaren 2013 inviger vi vår Plan 3 och blir Håstensgrillen´s Rocker´s Pub, en unik fast food - Diner – Pub - Pizza och Steak Restaurang i Halland med fullständiga rättigheter.
2016 Intar vi en GRÖN STRATEGI.
♻️ Vi säljer av reklambilen Hummern H3 och köper in en Tesla (ROCKERS BILEN).
♻️ Vi byter ut alla lampor i företaget mot led.
♻️ Pizzaugnens ventilation börjar fungera även som en värmekälla under vintrarna, där vi utnyttjar spillvärmen.
♻️ Beslut tas att försöka hitta och köpa så mycket som är möjligt av ekologisk, närodlad, Svensk mat.
♻️ Maten som blir över på grund av vårt fortsatta Big Monster koncept blir nu till biogas och vi arbetar hårdare med att kunder tar med sig mat som är minst lika god dagen efter, Doggy bag station planeras där kunder själva packar in den överblivna maten
♻️ Frityroljan börjar få ett nytt liv efter den gjort sitt på restaurangen och lämnas för att göras om till bränsle.
♻️ Original Korvbilen börjar totalrenoveras för att 2017 inta Varbergs gator igen.
♻️ Ny korvbil presenteras med nya bilmärket mini cooper som kommer i framtiden att representera franchiserestaurangerna
♻️ Ny cool Rockersbil införskaffas som är en helt elektrisk mini cooper
♻️ 2020 uppnås ett långtgående mål om att restaurangen ska ha mindre än 0,5% matsvinn från det egna köket, det mer eller mindre matsvinnet som nu existerar är det kunderna inte tar med sig
2020 Plan 4 - Håstensgrillen planerar för att bli en kedja
fem restauranger är planerade inför framtiden som en start, vart de kommer att hamna ute i Sverige beror mycket på när vi hittar rätt människor och samarbetspartners som vill bli Håstensgrillare, vår vision utav "The Swedish Dream" är att ge människor möjligheten att bli framgångsrika entreprenörer. Detta arbete är något vi inte kan genomföra helt själva utan arbetar sedan 2020 med att hitta investmentbolag eller ännu större entreprenörer som gillar vår idé och vill arbeta tillsammans med oss för att genomföra baconiseringen utav Sverige, som vi har en stark tro kan verkligen lyckas i en tufft konkurrensutsatt bransch
2022 sista utbyggnad
vi planerar för en sista utbyggnad på vår resterande mark, dock har det skett förändringar under tiden vi ansökt om bygglov, därav drar denna utbyggnad ut på tiden och vi har ännu inte bestämt oss ifall vi kommer att genomföra den
2022 Nya tävlingar
vi har under lång tid hållit oss till tävlingar där man skall äta upp en viss mängd mat för att vinna 🥇 priser, under 2022 har vi även innefattat det vi alla var förbjudna att göra under tiden man växte upp 🙈 leka med maten 🙈 genom vår första tävling Squid Gäjm börjar nya lekar och tävlingar att ta fart, Vi tänker självklart på matspill och har både en egen Doggy bag station och återvinningen på matrester blir till biogas
Vårt koncept är väldigt enkelt och går ut på att sprida glädje och lycka till våra kunder och genom hårt arbete har vi lyckats att med tomma händer och en 20 kvm litet gatukök utvecklas till en av de största Diner´s med egen byggnad i Varberg som sprider detta budskap till hela Sverige,  nu hoppas vi på att med er hjälp, våra samarbetspartners ( andra små företagare ) och framtida investmentbolag rulla ut korvbilen till hela landet. Rock´n´rulla roll

Memories are timeless

Eat - drink - have fun - enjoy life

Wälcome 🥓❤🥓 till vår familjerestaurang

Darek Nilsson med familj och personal